Вторник, 01 Декември 2020 г.

Скандал провали преговорите за СИК в Дулово, местен лидер на ДПС с пълномощно от Красимир Каракачанов и ВМРО-БНД

Скандал провали преговорите, които се проведоха вчера, за разпределение на членовете на СИК-ве в Дулово. При провеждане на консултации за определяне състави на СИК председателя на ДПС- Дулово Нигяр Музаферова се е явила с пълномощно от Коалиция "България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден". В същото време на консултациите присъстват още двама упълномощени представители на Коалиция "ОП". Създалата се ситуация предизвика скандал и горещ спор в залата. Председателя на общинската организация на ПП ГЕРБ – Дулово г-н Алтимир Адамов изрази съмнение относно истинността на представените документи от страна на Нигяр Музаферова. "Няма как г-жа Нигяр Музаферова, която е от ДПС и е представлявала ДПС на по-предни избори сега да представя пълномощно от Коалиция " ББЦ, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение Гергьовден" подписано от Н.Бареков, Р.Йончев, Д.Стефанов и К.Каракачанов и то копие. Държа тези подробности да бъдат отбелязани в протокола, като мое възражение".
Въпреки това консултациите продължили и разпределението е било направено.
На финала преди подписването на протокола представителя на Коалиция "България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден" - Нигяр Музаферова, заявила, че иска да оттегли представеното пълномощно от гореупоменатата Коалиция, но останалите участници в консултациите възразили , след което тя се отказала от разпределението на бройките, което вече било направено. Предвид така създалата се обстановка упълномощените представители на ПП ГЕРБ отказали категорично да подпишат протокола.
Съгласно Решение №150 –ЕП/11.04.2019 г. на ЦИК протоколът се подписва от всички участвали в консултациите лица. Неподписването на протокола от участвал в консултациите представител на партия или коалиция води до липса на постигнато съгласие за съставите на СИК на територията на съответната община. Всички документи от консултациите съгласно Решението на ЦИК ще бъдат изпратени на РИК – Силистра, в чиято компетентност е да вземе Решение и да се произнесе по казуса.

Facebook коментари