Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Отчетоха резултатите на проекта за интерактивно мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство в района на Кълъраш и Силистра

На 20 март 2019 г., сряда, от 10:00 ч. в х-л "Данубе", в гр. Силистра се проведе заключителна пресконференция във връзка с проект: 15.2.1.046, ROBG – 29 "EasyGuide – interactive mobile application for promoting the historical and cultural heritage in the region of Calarasi and Silistra" - интерактивно мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство в района на Кълъраш и Силистра. Общата стойност на проекта е 927 792,47 евро, от които 788 623,60 евро съфинансиране от ЕФРР и 120 613,02 евро национално съфинансиране.
Събитието бе открито от д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра, а след това приветствие бе отправено и от партньора по проекта- музей "Долен Дунав", окръг Кълъраш, представен от Валентин Парник – директор на музея. Резултатите по проекта бяха представени от страна на водещия партньор – Община Силистра – Николета Дечева, мениджър на проекта. Тя продължи с представянето на дейностите, които са изпълнени от страна на Община Силистра - Анализ и обработка на данни на територията на община Силистра и окръг Кълъраш; Разработен уеб портал и мобилно приложение; Инсталирани 20 бр. дигитални дисплеи (киоскове), които са разположени на територията на Община Силистра.
С реализирането на проект "EasyGuide – interactive mobile application for promoting the historical and cultural heritage in the region of Calarasi and Silistra" - интерактивно мобилно приложение за популяризиране на културното и историческо наследство в района на Кълъраш и Силистра" бяха поставени основите за изграждане на общ туристически продукт, който да популяризира регионалното историческо и културно наследство на двата региона като туристическа дестинация.

Facebook коментари