Понеделник, 04 Март 2024 г.

В Дулово е започнала работа по два проекта от Програмата за развитие на селските райони

В Дулово е започнала работа по два проекта от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 година, съобщиха от общината.
Проектът "Основен ремонт на сградите на СУ"В.Левски"" е на стойност над 1 920 000лева. Срокът за изпълнение е 180 дни. Предвидените дейности са ремонт на покриви и подпокривни пространства, топлоизолация, ремонт на санитарни възли, електрически и отоплителна инсталация. Ще бъдат ремонтирани спортната зала и ВиК- инсталацията. Ще се изградят пожароизвестителна система и рампа за лица в неравностойно положение. В училището се обучават 808 ученици и то е най-голямото в Силистренска област. Старт на проекта бе даден на 18 март, когато д-р Юксел Ахмед, в присъствието на министъра на образованието Красимир Вълчев, евродепутата Емил Радев, народния представител Алтимир Адамов и областния координатор на ГЕРБ-Силистра Тодор Тодоров, даде символично начало на ремонтните дейности.
Вторият проект е "Рехабилитация и реконструкция на улична мрежа в град Дулово" на стойност повече от 1 800 000 лева. Срокът за изпълнение е 180 дни.Предвидена рехабилитация на две улици в Дулово.

Facebook коментари