Понеделник, 04 Март 2024 г.

Икономическата гимназия в Силистра с международен проект

Проект за близо 96 000 евро спечели по програма "Еразъм+" професионалната гимназия "Атанас Буров" в Силистра. Около 24 000 евро от общата сума са за българското училище, което е координатор на дейностите. Останалите средства са разпределени между партньорите от Франция, Белгия, Румъния и Австрия, каза директорът на силистренската професионална гимназия Денка Михайлова.

"Основната цел е да има обмен на иновативни педагогически подходи сред учителите, а от друга страна - да има контакти и развитие на съзнанието на младите хора чрез приобщаването им към европейските ценности. Те ще практикуват различни чужди езици, работейки по темата за европейското културно наследство. Ще има включени различни дейности и това са общ сайт, образователни събития, многоезиков цифров сборник, изложби", посочи тя.

Ще бъде създаден и общ сайт, който ще поддържат учителите и учениците от училищата партньори. Дейностите започват през септември, а през ноември силистренската гимназия ще бъде домакин на първата среща на партньорите. Финалното обучение ще бъде след две години в гимназията в Париж.

Facebook коментари