Сряда, 15 Юли 2020 г.

Ротарианци възродиха парк в Силистра

В Силистра с демонстративни мачове между няколко отбора от ФК "Доростол" - р. 2006 г., които под ръководството на треньора Деян Дечев и неговите колеги са на трето място в завършилото първенство на Североизточната зона, бе представен финалът на проекта "Благоустройство на парк за спорт и отдих в Ж.К. "Дунав" – ул. Сан Стефано - ул. Генерал Колев" в Силистра".
Проектът стана факт чрез доброволно дарени средства и труд от добросърдечни граждани и фирми от град Силистра, и от други градове на страната, присъствали на събитието Пролетен бал 2017, организиран от Ротари клуб Силистра с президент 2016-2017 Николай Костов. Проектът е публично-частно партньорство и е реализиран от членове на Ротари клуб Силистра и техни партньори с помощта на Община Силистра и на кмета д-р Юлиян Найденов.

Проектът е дело на общинска администрация Силистра, но при кандидатстването му в ПУДООС в екоминистерството не е получил одобрение.

Със събраните от ротарианците средства и с общинска подкрепа бе облагороден един от най-големите обекти на открито в града, предвиден както за подрастващите, така и за представителите на по-възрастното поколение.

Районът е снабден с пейки и кошчета за отпадъци, има поставена метална маса за тенис, посадени са различни видове дървета, за съжаление част от тях са поругани от паркираните автомобили. На футболните отбори бяха подарени топки и съоръжения за тренировки, а на треньорите дъски за тактически инструктаж. Отличени с "Признание" на Ротари клуб Силистра бяха и двама досегашни членове на младежката структура Интеракт - Красимира Маринова и Георги Ряайковски, които завършиха училище и предстои да станат студенти.

Facebook коментари