Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Търновски кръчмар си докара 300 кг кайсии от Силистра с катафалка

Известен кръчмар от Велико Търново превозил 300 кг кайсии от Силистра до старата столица с катафалка, съобщи вестник "Труд".
Необичайната случка станала преди броени дни. Познат на съдържателят на заведения в болярския град починал. Бизнесменът се заел да организира тъжната церемония и наел автомобил на траурна агенция, който да превози ковчега с тленните останки на покойника до родния му град.
След погребението обаче находчивият търновец решил да уплътни курса на специализирания автомобил, който вместо да се връща празен, да му транспортира суровина за ракия. Кръчмарят набързо купил 300 кг кайсии от силистренски производител, натоварил чувалите в катафалката, която пък ги докарала до Велико Търново. Още щом лимузината спряла пред дома на кръчмаря, съседи се завайкали: "Кога пък се спомина този млад човекг. След минути останали слисани като видяли как комшията им се появил жив и здрав и чевръсто започнал да стоварва торбите с плодове.
Доволен от организираната доставка, собственикът на заведения от два дни не спирал да се хвали пред приятели като щедро обеицавал да ги почерпи като свари плодовия елексир. Те обачебили потресени от разказа му.

Facebook коментари