Четвъртък, 20 Юни 2024 г.

Иво Андонов към възпитаниците на Природоматематическата гимназия: "Гордеем се с вашите успехи"

Успешен старт през новата учебна година пожела на учениците и преподавателите от Природоматематическата гимназия "Св.Климент Охридски" в Силистра кметът на общината инж. Иво Андонов в утрото на 15 септември. По време на тържеството по случай първия учебен ден в приветствието си той припомни, че "стремежът на българина към знание е съкровен и се предава от поколение на поколение". "Гордеем се с вашите успехи!", подчерта кметът и пожела на всички здраве, радости и успехи през новата учебна година.
През тази година се навършва 1 век от съществуването на гимназиално образование в Силистра. В поздравлението си директорът на ПМГ Денка Балушева припомни исторически факти, които свързват елитното училище с далечната 1910 година. Тогава се открива първата гимназия в Силистра. По-късно се обособяват мъжка и девическа гимназии, които през 1968 година се сливат. Техен "дом" става сегашната сграда на елитното училище.
Вече 100 години градът се гордее с успехите на зрелостниците на най-старата гимназия, заяви Балушева. През новата учебна година в училището ще се обучават 595 деца и младежи в трите профила "Математика", "Информационни технологии" и "Биология". Балушева не скри оптимизма си, че новото поколение от 23-ма петокласници и 87 осмокласници ще надмине досегашните успехи на училището.
Представители на общинското ръководство участваха в тържествата по случай откриването на учебната 2010 -2011 година във всички общински училища, съобщиха от общинска администрация..

Facebook коментари