Четвъртък, 08 Декември 2022 г.

И сам войнът е войн (видео)

Силистренският спортист Златко Цветков от известната спортна фамилия се завърна вчера със сребърен медал от Combat Games Beijing 2010, проведени в Китай. Там той достигнал до финала в категория 62 кг в стила джу-джуцу, като е играл контузен целия двубой и накрая след приложен ключ на контузения му глезен отстъпва на руснак.
Неофициалните олимпийски игри по бойните спортове се провеждат в Пекин. Игрите Combat Games Beijing 2010 стартираха на 28 август и ще продължат до 4 септември. Състезанията включват най-вече бойни изкуства от Източна Азия: джу-джуцу, айкидо, джудо, бокс, карате, кикбокс, кендо, муай тай, самбо, сумо, таекуондо, борба и ушу.
Всеки спорт участват по 80 топ спортисти, които се конкурират в различни категории. Тези състезатели са преминали през квалификационната система, създаден от съответната международна федерация.
Златко е бил съвсем сам в Китай, без треньор. Независимо от това, като истински войн се хвърля смело в битките. Като последователно е преодолява представителите на Казахстан и Холандия. Във втората среща получава контузия в глезена, която впоследствие се оказва пукната кост.На полуфинала се изправя първия в ранглистата – представителят на Испания /настоящ европейски шампион и вицесветовен шампион/ като го побеждава категорично.
Днес известният спортист бе награден от зам.-кмета Нели Стоилова на община Силистра на тържествена церемония, която може да проследите на видеото към новината. Той получи грамота, букет цветя, специална сребърна значка и материална награда по избор на стойност 1000 лева за блестящото си спортно постижение.
По-късно младия спортист сподели, че започва работа като помощник-треньор в общинското спортно училище. Поради тази причина ще продължи своето образование задочно в НСА.
На снимката: момент от финалния двубой на Златко с руснака Павел Коржавик

Facebook коментари