Сряда, 06 Декември 2023 г.

Бойко Борисов в Силистра: Гарантирам ви, че ГЕРБ ще продължи да води България напред

ГЕРБ трябва да постигне категорична победа на изборите, за да сформираме стабилно правителство. Трябва да препотвърдим, че сме най-силните и можещи управляващи, защото в противен случай с БСП България ще мине на задна скорост. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов пред препълнената от силистренци зала на Драматични-кукления театър в областния град. По думите му, високият изборен резултат на 26-ти март ще даде увереност на партията да изпълнява програмата си за управление, без да зависи от коалиционни партньори.
"Гарантирам ви повече инвестиции, работа, строителство, безкомпромисна битка с корупцията и бюрокрацията, с контрабандата. 4,7 млрд. събрахме повече от борба с контрабандата за две години. 880 милиона финансов излишък оставихме в държавния бюджет само за месец януари. Две години държахме 3,6% ръст на икономиката. Само за месец друго управление падна до 2,5%. Трябва да успокоим несигурността в държавата и икономиката като спечелим парламентарните избори", подчерта Борисов. Според бившия премиер трябва да има стабилност, за да има повече пари в държавата, с които да се вдигнат доходите и пенсиите на хората.
Лидерът на ГЕРБ бе категоричен, че в следващ управленски мандат няма да допусне повече компромиси. "Ще премахнем бюрокрацията", увери присъстващите Бойко Борисов. Той заяви пред силистренци, че ГЕРБ ще настоява за въвеждането на мажоритарния вот, защото има силни и доказали се личности в партията. Борисов бе категоричен, че има силите да продължи да води България напред и коментира, че няма по-добър екип от този на ГЕРБ.
Борисов подчерта, че в следващ управленски мандат на ГЕРБ държавата ще подпомага финансово инвитро процедурите до 100%, т.е. ще бъдат финансирани колкото опита са необходими.
Бойко Борисов заяви убедеността си, че над 100 хиляди български мюсюлмани ще гласуват за ГЕРБ на тези избори. "Ще има области, в които ГЕРБ ще излезе първа сила, защото за нас няма значение религията на хората. Уважаваме всички. При нас мюсюлмани биват назначавани на високи постови, защото имат нуждите професионални качества. Не трябва хората да бъдат разделяни по етнически принцип в различни партии. Трябва да живеем в мир и разбирателство", обясни той и даде за пример бившият народен представител и кандидат за депутат от област Силистра Алтимир Адамов.
Бившият вицепремиер Томислав Дончев подчерта пред присъстващите, че ГЕРБ е партия, която е доказала, че може да ръководи България по правилния път на развитие. Той разкритикува методите на опонентите на ГЕРБ за предизборна агитация – лъжи, всяване на страх у гражданите и манипулации. Дончев бе категоричен, че който използва лъжи, за да спечели изборите, не печели повече доверието на хората. От своя страна, водачът на листата на ГЕРБ-Силистра и бивш финансов министър Владислав Горанов се обърна към силистренци с думите, че ще защитава техните интереси като народен представител, избран от тази област.
Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов заяви, че по време на управлението на ГЕРБ са се случили всички добри неща за всички населени места в областта. "Бе реализиран проект за 44 км водопроводна мрежа и така се подобри качеството на водата. Бе изградена и пречиствателна станция. Беше обновена централната градска част. Близо 18 милиона са отпуснати за инвестиционни проекти в Силистра само за една година. Без съдействието на правителството на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов нищо от това нямаше да се случи", подчерта Найденов. Подкрепа и благодарност за помощта от кабинета "Борисов" заяви и кметът на Дулово д-р Юксел Ахмед. Кметовете на общините Алфатар и Кайнарджа обясниха от своя страна, че са получили съответно 2 и 3 милиона лева целева помощ от държавата, благодарение на ГЕРБ.

Facebook коментари