Събота, 15 Юни 2024 г.

Шанс за тринадесетгодишния Християн от Дулово, с дарителството на Тодор Тодоров

Да даряваш добро! Каузата, която бизнесменът и областен координатор на ПП ГЕРБ Силистра, Тодор Тодоров е приел като своя лична мисия в живота, е на път да сътвори поредното добро дело . Финасовата помощ,този път в размер на над 5700 лева е в полза на тринадесетгодишния Християн Тодоров от Дулово, който е с диагноза "Детска цереблална парализа". Средствата ще бъдат разходвани за много важна и належаща процедура -фибротомия, която ще бъде направена в Сърбия от доц. Назаркин и неговия екип.
Историята на Християн и неговото семейство, е една история за победата на доброто и надеждата, над болеста и отчаянието. И всичко това благорарение на Българската Коледа и добри хора, като Тодор Тодоров , Никола Попов, семейство Пулеви и още ред бизнесмени от град Дулово, които са сред основните дарители на Християн през последните години и благодариние на които са възможни ежемесечните скъпо струващи рехабилитации на Християн, които не попадат в обхвата на платените процедури от НЗОК .
На седемнадесетия ден след раждането си, Християн изпада в будна кома , следствиа на която му поставят и тежката диагноза- детска церебрална парализа. До шест годишната си възраст , момчето е в инвалидна количка . Благодарение ,обаче на несломимия дух на своите родители -Ангелина и Марин Димитрови, интрвенциите и последващите рехабилитации дават резултат и Християн може да ходи с чужда помощ , но е нестабилен и не може да пази равновесие. Последната процедура, предстояща през април- май, тази година в Сърбия, ще позволи на тринадесегодишния тийнейджър да стъпва с двата си крака, да пази равновесие и да движи ръцете си. През сълзи, майката Ангелина Димитрова, педагог по професия, но преди всичко майка, която се грижи ежедневно за момчето си, споделя, че ще направят всичко възможно, Християн да се върне излекуван преди края на учебната година, за да получи своето свидетелство за завършен шести клас. Християн е ученик в СУ " Васил Левски"в град Дулово и независимо от тежкото си състояние, посещава редовно учебните занятия, с помоща на своите продители и приятили. Нещо повече, той е отличен ученик и не спира да мечтае и да прави планове за своето бъдеще.
На своя благодетел Тодор Тодоров, Християн е изпратил картичка, в която му благодари за човещината и подкрепата!

Facebook коментари