Понеделник, 27 Март 2023 г.

Досегашния директор на силистренския театър Златина Станева спечели конкурса и получава 4-годишен мандат

Досегашният временно изпълняващ длъжността "Директор" на Драматично-куклен театър-Силистра Златина Станева е новият титулярен ръководител на крайдунавския Храм на Мелпомена след успешно издържан конкурс.
Конкурсът за директор на Драматично-куклен театър-Силистра бе проведен на 2 март, тази година в Министерството на културата. На него се явиха двама кандидати – Златина Станева и актрисата Нели Тодорова.
Комисия от 10 души с председател проф. Венета Дойчева е класирала за успешно издържал конкурса Златина Станева, която получава официален 4-годишен мандат.
Златина Станева е завършила Шуменския университет със специалност "Български език и история" и има професионална квалификация в НАТФИЗ "Кръстю Сарафов", специалност "Мениджмънт на сценичните изкуства" с профил театрално продуценство. От август, 2010 година, тя беше временно-изпълняващ длъжността на силистренския театър. В този период са поставени над 25 пиеси за деца и възрастни, като наред с това театърът е представил с огромен успех Силистра на 16 международни фестивала.
През ноември, 2016 година, Златина Станева е избрана за председател на Контролната комисия на Българската асоциация на работодателите в областта на културата /БАРОК/.
В момента трупата на силистренския драматично-куклен театър репетира усилено комедията на прочутия турски драматург Азис Несин - "Хайде, душко, убий ме", чиято премиера е насрочена за 15 март, тази година. Неин постановчик е гостът от Македония Мирослав Петкович. След това започват репетициите на класическата българска комедия "Вражалец" от СТ. Л. Костов с режисьор – големият Йосиф Сърчаджиев, както и на още две пиеси за най-малките зрители.

Facebook коментари