Вторник, 07 Февруари 2023 г.

С хоро на централния площад силистренци отбелязаха празника

Община Силистра, Дирекция "Хуманитарни дейности" организира Тържествена церемония на 3-ти МАРТ - Национален празник на България и 139 години от Освобождението на България. На пл."Свобода" дойдоха стотици жители, за да отбележат заедно празника.Официалните лица на празника бяха:Денка Михайлова- ЗА кмет на Община Силистра, Ростислав Павлов- секретар, зам.-кметът Мирослав Тодоров- "Финанси и икономика", Областният управител, Доростолският Митрополит Амвросий, заместник- председателите на Общински съвет- Силистра, общински съветници, представители на държавни и общински институции, кандидати за народни представители за 44-то Народно събрание, неправителствени организации, читалища, съсловия и граждани. Церемонията протече с:
- Ритуал по издигане на националното знаме под звуците на химна на Република България;
- Тържествено слово на Община Силистра. В него г-жа Михайлова каза: "Свобода, единство, национално достойнство - това е, което се стремим да отстояваме и да предаваме като безценна заръка на нашите наследници.
Да сведем глави, за да изправим своя национален и духовен ръст с онзи забележителен призив на Апостола "Да живее, България!"
Честит национален празник!"
- Шествието продължи под звуците на Духовия оркестър за поднасяне на венци и цветя пред паметниците на Стефан Караджа, капитан Георги Мамарчев и граф Лев Толстой;
- В Празничния концерт участваха гласчетата на "Мегатон", Георги Георгиев и народната певица НЕЛИНА. Празникът продължи с дълги, вити хора.

Facebook коментари