Събота, 13 Юли 2024 г.

Каратеките на "ШОТО-ВИТЯЗ" с злато, сребро и три бронзови медала от "Каварна-2010"

Първо успешно участие за новия състезателен сезон записаха каратеките от силистренския клуб "Шото-Витяз". Петима от състезателите направиха впечатляващо участие в международния турнир за купа "Каварна" на 28 август, чийто организатор за четвърта поредна година е морската община и Централния полицейски карате клуб.
И петимата се състезаваха в дисциплината "кумите".
При 10-годишните Пламен Неделчев достигна трето място в категория над 40 кг. Трети станаха и 17-годишните Трифон Терзиев и Драгомир Драганов в своите категории – до 76 и до 67 кг. Тримата се окичиха с бронзови медали в края на турнира.
Традиция стана двама от най-добрите състезатели на КК "Шото- Витяз" на финали да се изправят един срещу друг. В Каварна 10-годишните съотборници Бедри Ридван и Георги Николов с лекота преодоляха противниците си и застанаха в съперническа битка за призовите места в категория над 40 кг. След тежка и оспорвана среща Ридван достигна до победа с незначителна преднина, втори остана Николов. Двамата добавиха към актива на клуба злато и сребро.
130 състезатели от 17 отбора от България, Румъния и Русия взеха участие в турнира под егидата на кмета на Каварна Цонко Цонев.
Треньорите на силистренския карате клуб "Шото-Витяз" Теодор Тодоров и Валери Великов, който участва в турнира и като съдия, оцениха представянето на своите възпитаници като много добро.
На снимката: отляво надясно - Теодор Тодоров (треньор), Драгомир Драганов, Бедри Ридван, Пламен Неделчев, Георги Николов, Трифон Терзиев, Валери Великов.

Facebook коментари