Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Съдят Кокала и за бягството му от затвора

Осъденият на 18 год. лишаване от свобода при строг режим опасен рецидивист Димитър Бр. от Силистра е предаден отново на съд по обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна. Осъжданият 10 пъти 41-годишен мъж ще отговаря пред съда този път за бягство от затвора – престъпление по член 297, ал. 1 от Наказателния кодекс.
На 31 май 2016 г. като затворник, изтърпяващ 4-годишна ефективна присъда, Димитър Бр. се възползвал от отсъствието на дежурния надзирател във варненския затвор. Преодолял телената ограда и външните заграждения и напуснал мястото за изтърпяване на наказанието си. По това време дежурният надзирател трябвало да конвоира друг затворник.
След бягството си Димитър, известен в Силистра с прякора Кокала, извършил отвличане на таксиметров шофьор и опит за убийство на полицейски служители с незаконно оръжие. За тези престъпления той бе признат за виновен и осъден на 18 години лишаване от свобода на 16 февруари 2017 г. от състав на Силистренския окръжен съд. 41-годишният мъж е един от извършителите на бомбен атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра.
Делото срещу опасния рецидивист е насрочено за разглеждане за 15 март 2017 г. във Варненския районен съд.

Facebook коментари