Сряда, 17 Април 2024 г.

Русенска поетеса бе отличена с първа награда от поетичния конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов"

Русенската поетеса Здравка Петрова бе отличена с първа награда от Шестнайсетия национален поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов", резултатите от който бяха обявени тази вечер. Журито с председател доц. д-р Румяна Лебедова - преподавател в силистренския филиал на РУ "Ангел Кънчев", присъди втора и трета награда на Илко Илиев от Сливен и Асан Хаджипехливанов от Плевен.
Стихове изпратиха 119 поети. Наградата на литературното сдружение "Реката и приятели" в Силистра бе дадена на Петко Каневски от Димитровград.
Организатори на конкурса, който е под патронажа на кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, са Силистренската община и литературното сдружение "Реката и приятели" в Силистра.
В края на декември 2001 г. група местни творци решават да създадат литературно сдружение за популяризиране на творчеството на автори от Силистренско и за взаимопомощ при издаването и представянето на техни книги. Тогава се ражда и идеята за конкурса за поезия "Любовта е пиянство или пиянство от любов". Първият конкурс е организиран през 2002 година.

Facebook коментари