Понеделник, 15 Август 2022 г.

Силистра почете 144 години от гибелта на Апостола на свободата

Днес, 19 февруари, пред паметника на Васил Левски в град Силистра се състоя възпоменателно честване по случай 144-та годишнина от гибелта на Апостола.
Възпоменателната проява бе организирана от Община Силистра, дирекция "Хуманитарни дейности", Общински комитет "Васил Левски" и Общински клуб "Христо Ботйов".
Слово за личността и безсмъртното дело на Апостола произнесе д-р Юлиян Найденов– кмет на Община Силистра. "Апостолът на свободата е учител по почтеност, сила на духа и родолюбие. Неговата политическа далновидност положи в олтара на народните дела идеалите за "чиста и свята република", заяви той.
Селим Ариф, ученик от Природоматематическа гимназия "Св. Климент Охридски" и член на Клуб "Млади възрожденци" рецитира стихотворението "Обесването на Васил Левски" от Хр.Ботев.
С едноминутно мълчание събралите се граждани отдадоха своята почит към великия син на България.
Под акомпанимента на Градски духов оркестър бяха поднесени венци и цветя от кмета на община Силистра – д-р Юлиян Найденов и секретарят на Община Силистра - г-н Ростислав Павлов, Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий, Председателя на Общински съвет Силистра- д-р Мария Димитрова, областният управител – Петко Добрев, г-жа Цветана Цанова - председател на Общински комитет "Васил Левски" и членове на комитета.
Военно окръжие на съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, политически партии, обществени и неправителствени организации, представители на административни структури, бизнес среди, културни институти, училища и детски градини и общественост.

Facebook коментари