Петък, 19 Април 2024 г.

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов със специален подарък за всички жители и гости на града на 21 февруари

Оригинален подарък за всички жители и гости на Силистра ще направи кметът на крайдунавския град д-р Юлиян Найденов, съобщиха от местната общинска администрация. Оттам поясниха, че на 21 февруари, 2017 година, силистренският градоначалник от свое име и от името на цялата община ще подари на обществеността безплатно представление на хитовата комедия от репертоара на Драматично-куклен театър – Силистра "Търси се нов съпруг" , чийто автор е хърватският драматург Миро Гавран.
"Тази комедия, както е известно, се играе за пръв път в България на сцената на Драматично-куклен театър-Силистра. През миналата 2016 година нашият театър се представи фантастично и обра овациите с комедията "Търси се нов съпруг" на два международни фестивала – в град Куманово, Македония, и в гр. Гюргево, Румъния. Затова кметът д-р Юлиян Найденов от името на Община Силистра реши да направи този подарък, за да могат повече хора и почитатели на театралното изкуство да се насладят на играта на силистренските актьори и да гледат спектакъла", коментира зам. кметът "Хуманитарни дейности" Денка Михайлова.
В комедията "Търси се нов съпруг" играят обичаните на силистренската театрална публика артисти Мима Дапкова, Иван Самоковлиев и Александър Павлов, а режисьор е Васил Василев, уточниха от ръководството на Драматично-куклен театър- Силистра.
Оттам отново припомниха, че представлението на комедията с вход свободен ще е на 21 февруари, 2017 година от 19.00 часа в салона на театъра, бивш Куклен театър.

Facebook коментари