Петък, 19 Април 2024 г.

Сливенският театър гостува на Силистра на 13 март

Драматичен театър "Стефан Киров" – Сливен ще гостува в Силистра с постановката"Случайната смърт на един анархист" от Дарио Фо.
Спектакълът е на 13 март 2017 г. от 19.00 часа в Салона на Община Силистра.
Участват актьорите Камен Воденичаров и Георги Спасов, заедно с младите актьори от сливенската трупа Августин Демерджиев, Димитър Марков и Вяра Начева. "Моят герой трябва да бъде хем чувствителен, хем строг, хем тъп, хем забавен - аз до момента такава роля не съм играл", признава звездата Камен Воденичаров, в ролята на полицейския началник.
Младите актьори от сливенската трупа Августин Демерджиев и Димитър Марков са в ролите на комисарите Калабрезе и Бертозо. Актрисата Вяра Начева е в ролята на разследваща журналистка. Пиесата е написана по действителен случай. Срещаме всички белези на италианската комедия - много обрати, комични ситуации и смешни персонажи.
Драматургът Дарио Фо представя отношенията между малкия човек и властта от комичната им страна. Спектакълът може да се определи с две думи: СТРАШНА КОМЕДИЯ! И то буквално, защото историята щеше да бъде страшна, ако не беше смешна.

Facebook коментари