Понеделник, 27 Май 2024 г.

Oфисът на НАП в Силистра е събрал близо 70 млн. лв

2016 година е с най-добри резултати в Национална агенция за приходите и е категоричен успех за екипа на НАП. Агенцията я отбелязва като най-силната на ниво резултати и като най-удовлетворяваща на ниво доверие от гражданите и постижения за екипа на НАП. Това обяви на пресконференция Иванка Скорчелиева - директор на офиса на НАП в Силистра.

По думите й, през изминалата година офисът на НАП в Силистра е събрал близо 70 млн. лв. от данъци и осигурителни вноски. Спрямо 2015 г. резултатите представляват 13,6 млн. лв. повече събрани приходи. Изпълнението на заложения годишен план за 2016 г. за офиса е 104,2 на сто, а събраните приходи от данъци и осигурителни вноски над определения план са с 2,7 млн. лв.

Като успех от силистренския офис на приходната агенция отчитат факта, че през 2016 година е финализирано и подписването на споразумения с три общини в Област Силистра – община Силистра, община Дулово и община Тутракан, за предоставяне на достъп до определени електронни услуги на общините, чрез издаден от НАП безплатен и безсрочен персонален идентификационен код /ПИК/. Чрез ПИК лицата ще могат да проверяват задълженията си за местни данъци и такси и да правят още редица справки през сайта на НАП.

Facebook коментари