Събота, 10 Декември 2022 г.

Прокурор Чолаков се е обади лично на Цветан Цветанов за да се извини за емоционалната си реакция

Няма напрежение между мен и окръжния прокурор на Силистра Димитър Чолаков относно проведената операция "Каналджиите". Това каза в интервю за БНТ и Дарик вътрешният министър Цветан Цветанов.
Вчера прокурор Чолаков протестира срещу прибързаното оповестяване от министър Цветанов информация за операция "Каналджиите".
"Нормално е да има такива неща между прокуратурата и МВР. С разговорите, които водихме от сутринта с главния прокурор, може би окръжният прокурор се е почувствал обиден, но всичко е наред. Лицата са задържани. Няма нещо, което да възпрепятства съвместната ни работа. Лично прокурор Чолаков ми се обади вчера и ми каза, че е реагирал малко емоционално", добави още вътрешният министър.
"Прокуратурата се държи доста строго към МВР. Винаги прокуратурата се стреми към изискване на повече доказателства", каза още министърът на вътрешните работи. Цветанов добави, че е хубаво, че през последната година има много добро институционално взаимодействие между МВР, прокуратура, ДАНС и НАП.
На въпрос, дали МВР прибързва с акциите, Цветан Цветанов каза, че не се прибързва. Министърът заяви, че винаги, когато се тръгне към реализация на дадена операция има достатъчно доказателства.

Facebook коментари