Петък, 19 Април 2024 г.

Изнесено занятие по английски език по проект "Твоят час" в ПГМТ "Вл. Комаров"

На 16.12.2016г. учениците, които са включени в групите за преодоляване на образователен дефицит по английски език "Моята скорост" и за развиване и надграждане на знанията по английски език "Моята пластичност" от ПГМТ "Вл. Комаров" потеглиха за СОК "Камчия" след приключване на редовните учебни занятия. След настаняването си в луксозния хотел "Черноморски" в споменатия комплекс, в 17.00 ч. момчетата вече правеха своята обиколка из Авиокосмическия център, където научиха много за полетите на космонавтите и обстоятелствата, довели до трагичния край на летеца- космонавт Владимир Комаров. Също така разбраха, че при специални условия в космоса биха могли да се отглеждат зеленчуци и зърнени храни; бяха впечатлени от информацията за открита на Марс вода, която любезния гид сподели с момчетата. След това всички имаха възможност да се насладят на невероятното усещане за пребиваване сред небесните съзвездия в уникалния и единствен по рода си на Балканския полуостров планетариум. Той стана интересна тема за разговор по време на вечерята в изискания ресторант "Радуга".
На следващия ден- 17.12.2016г., веднага след закуска учениците от двете групи организираха своите изнесени занятия по английски език в един от кабинетите на "Училище на бъдещето" в ДОЛ "Черноморски". Момчетата от група "Моята скорост" имаха възможност да представят темата на занятието "Robin Hood" по най различни начини - гледаха и коментираха предоставеното им по темата видео, рисуваха и писаха, създавайки собствени вариации по темата за легендарния герой. А учениците от група "Моята пластичност" имаха възможност не само да преведат двете басни на Соломон-"Пеперудата" и "Пръстенът", но и да драматизират двете притчи по много непосредствен начин чрез подръчни материали. Създадоха и златна книга с наименование "Solomon’s Parables", която ще продължат да обогатяват до края на учебната година.
След успешно проведените занятия по английски език момчетата с ускорена крачка се отправиха към закрития плувен басейн в хотел "Лонгоз", където с удоволствие разпуснаха, отмивайки уморота от натоварената учебна седмица чрез плуване и фитнес. Час и половина след това вече освобождаваха хотелските стаи.
Момчетата- щастливи и доволни от осъществената връзка "Човек- Земя- Космос", се качиха в автобуса на ПГМТ "Вл. Комаров" и поеха обратно към родния град, планирайки мястото за следващото занятие.
По Коледа е хубаво да се мечтае, приятелю...Казват, че мечтите се сбъдват...Опитай и ти...:)

клуб "Ексклузивен репортер" към УСУ
към ПГМТ "Вл. Комаров", гр. Силистра

Facebook коментари