Сряда, 17 Април 2024 г.

Трима каратисти в спортния ТОП 10 на Силистра

Деян Данаилов от КК"Славия- Истър" бе отличен със специалната награда Спортист на годината 2016. Това стана на специална церемония тази вечер в хотел"Дръстър" , на която гости бяха д-р Юлиян Найденов- кмет на Община Силистра , председателят на Общинския съвет, д-р Мария Димитрова и зам.-кметът "Хуманитарни дейности" – г-жа Денка Михайлова, в присъствието на спортни деятели, треньори, състезатели и председатели на клубове.
В словото се д-р Найденов подчерта, че 2016г. бе изпълнена със спортна слава." За поредна година сме заедно на Церемонията по награждаване на 10-те най- добри спортисти на Силистра. Краят на годината винаги е момент за равносметка и надежда за новата. Много е трудно да се оцени само един спортист, един треньор и един човек от публиката. Ръководство на всеки клуб, отбор и публика са едно семейство, част от него сме и ние- Община Силистра. Ние Ви обещаваме да Ви подкрепяме и бъдещето на спорта в града ни да продължи в нови спортни терени, и по- добри зали!
С особена радост, благодарност и уважение ще отличим дългогодишния труд, победи и спортменство на четирима доайени: Ананас Стойков, Георги Дамянов, Кольо Колев, Катя Дечева. Същността на Вашата работа е в победите на поколения силистренци. Днес трябва да отбележим значимостта на всеки миг, в които Ваш спортист е стоял на стълбицата на успеха в 2016г.
Световни награди:
1 златен, 1 сребърен, 2 бронзови медала;
Европейски първенства:
1 златен, 3 сребърни, 1 бронзов;
От държавни първенства:
26 златни, 17 сребърни, 6 бронзови;
Международни и Републикански първенства, турнири и купи:
21 златни, 8 сребърни, 5 бронзови;
Това е радост и гордост за Силистра.
Уважаеми родители и учители,
Вашият труд няма измерение. Успехите на нашите спортисти са успехи на Силистра! Честит празник на победата !"
В слово си д-р Мария Димитрова отбеляза старанието на Общински съвет – Силистра да финансира и подпомага всички инициативи и спортни събития. Тя пожела успех на спортистите и треньорите.
От името на дългогодишните треньори говори Екатерина Дечева от КК"Славия- Истър" , която подчерта, че нейната фамилия сумарно е дала един век работа за рекламата на Силистра- спортът. Клубът тази година бе с отличени двама спортисти в десетката.
Благодарност поднесе и Кольо Колев- Джандара , който подчерта, че с вълнение приема приза на общината за добре свършената работа.
Тази година двама спортисти станаха носители на Приза на публиката с равен брой точки- Християн Маринов и Александър Атанасов.
Носителят на Приза на публиката Християн Маринов дари наградата си на децата лишени от родителска грижа, в най- новата услуга за деца организирана от Община Силистра.
Антон Кунчев национален шампион по автокрос- бъги за 2016г. дари своята парична награда за дете - спортист.
Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра получи златен медал от СНЦ СК"Снайпер92" за дарителство.
В програмата участваха децата от МК"Мегатон" и ФА"Добруджа" към Община Силистра.

Facebook коментари