Сряда, 17 Април 2024 г.

Празничен концерт "Градски духов оркестър и приятели" се състоя в Силистра

По случай настъпващите Коледни празници, днес, в залата на Община Силистра се състоя празничен концерт на "Градски духов оркестър и приятели".
В концерта взеаха участие популярните и любими за Силистра състави- Детска музикална студия "ДО РЕ МИ", Клуб по спортни танци "Елеганс" и Танцов ансамбъл "Ритъм" при Народно читалище "Св.св. Кирил и Методий".
Г-жа Денка Михайлова, зам.-кмет "Хуманитарни дейности", от името на кмета д-р Юлиян Найденов и от свое име, поздрави обществеността и участниците в празничния концерт.
"Чест и радост е да Ви поздравя с най-светлите дни от празничния календар.
Коледа е свята по своята същност, изпълнена с надежда, сила и мъдрост.
Нека Рождесство Ви дари с изобилие, споделено с приятели и семеен уют. Нека доброто, мирът и сигурността ни водят в Новата- 2017г."- каза тя.
В програмата на Градски духов оркестър и неговите приятели от формациите "ДО РЕ МИ" и "Ритъм", бяха включени съвместни изпълнения на популярни и родолюбиви български песни – "Една българска роза", "Хубава си, моя горо", "Песен за Райна Попгеоргиева", "Песен за Добруджа" и др. Солисти в програмата бяха Светла Димитрова и Йордан Георгиев. Силистренската публика се наслади и на латино музика и танци, в съвместно изпълнение на Градски духов оркестър и Клуб по спортни танци "Елеганс".
Концертът започна с "Родина марш" и завърши по традиция с популярния "Радецки марш".

Facebook коментари