Събота, 13 Юли 2024 г.

Нидал Алгафари представя в Силистра две свои книги

На 15 декември от 18 ч. в хотел "Дръстър" в Силистра режисьорът Нидал Алгафари ще представи в Силистра две свои книги, които са част от трилогия. Първата е с името "Боже, защо Господ лъже?", а другата е "Аллах, милост нямаш ли?" Алгафари представя във формата на художествени романи развитието на християнството и исляма през хилядолетията.
Писателят, познат като режисьор и политически пиар, е от смесен брак между българка и сириец, не крие личното си вероизповедание, което е християнството, но прави разграничения в злоупотребата на понятия като Бог и Господ. Според него именно Господ е създаден от човеците, от патриарси, имами, папи и шейхове по техен образ и подобие, за да налагат техните догми, а не тези на Бог.
В романа "Боже, защо Господ лъже?" са описани няколко страстни, нежни, различни и много красиви севди, които Господ наказва, но Бог закриля! За мен Бог е всеки един от нас и ние – човеците – можехме да обичаме безмерно, ако не бе моралът, ценностната ни система и възпитанието ни, основани на властолюбието на религиите, споделя авторът.

Facebook коментари