Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Днес се гледа делото срещу даскала-педофил от Дулово.

Днес в зала № 4 на Окръжен съд -Силистра се гледа делото срещу Илиян Василев, даскала-педофил от Дулово. Следете сайта "Кворум-Силистра" за повече подробности по делото.
Припомняме, че 54-годишният преподавател по музика бе задържан и обвинен в блудство с непълнолетни и разпространяване на порнографски материали. Василев снимал малките момиченца, докато задоволявал с тях извратените си сексуални желания по време на частни уроци по музика в дома му. Според разследващите перверзните видеоматериали са правени с тайна камера. След това учителят разпространявал гадните кадри в социалните мрежи, установили прокурорите.

Според събраните до момента доказателства извратеният даскал изпращал във фейсбук заплашителни съобщения на децата, с които се гаврил. Заради тези си престъпни действия срещу него са повдигнати две обвинения - за блудство с шест деца и за разпространение на порнографски материали. При обиск в дома на задържания са намерени кадри с извратеняшки сцени с частните му ученички.

"Наказанието, предвидено в закона за подобно престъпление, е лишаване от свобода от 5 до 20 години", обясни окръжният прокурор на Силистра Теодор Желев.

Разследването на сигнала за блудство срещу учителя е продължило близо година. То е започнато през май 2015 година след подаден сигнал от директора на училището, в което е работил преподавателят по музика по това време.

Окръжният прокурор Теодор Желев обясни, че разследването е продължило в това време, за да може внимателно и без допълнително травмиране на пострадалите да се съберат доказателства и да се направят разпитите. Прокурор Желев посочи, че разследващите са открили и следи - снимки в интернет, от престъпната дейност на задържания. Представителят на държавното обвинение подчерта, че родителите трябва да бъдат много внимателни за комуникациите на децата си в социалните мрежи.

"Има шокиращи кадри", допълни представителят на държавното обвинение. Според прокуратурата Илиян Василев е извършил сексуалните посегателства срещу децата в периода от ноември 2014 до април 2015 година.

До разплитането на перверзната схема се стигнало, след като едно от пострадалите деца споделило с родителите си на какво е подложено от учителя си. Те от своя страна информирали директорката на СОУ "Васил Левски" Йорданка Копринджийска.

"Получих сигнал, който съдържаше подозрения за неправомерни взаимоотношения между колега и непълнолетни ученици. Уведомихме бързо отдела за закрила на детето, началника на полицията и началника на регионалния инспекторат. Той беше уволнен на втория ден след получаването на сигнала", разказа Йорданка Копринджийска. Тя уточни, че се разбрали с Илиян Василев да напусне по взаимно съгласие.

"Той беше учител, който си вършеше работата. Единственото нещо, което каза, е: "Съжалявам, че създадох неприятности". Така приключиха нашите взаимоотношения", каза още директорката на училището. Тя допълни, че откакто е прекратила служебните си отношения с Василев, не го е виждала. Директорката казва, че е спокойна за останалите деца в училището, тъй като сексуалните посегателства не са вършени в школото, а в дома на преподавателя. Жители на Дулово разкриха, че още миналата година, когато е сезирана прокуратурата, Василев е задържан. След кратък престой в ареста е освободен, но мълвата за перверзния даскал бързо се разнася из града. Бившият учител почти не се мярка из Дулово, откъдето е родом и където живее със съпругата си. Двете им деца са големи и отдавна са поели по свой път в живота извън Дулово.

Илиян Василев бил известен сред местните. Славел се като добър музикант, свирел на йоника, пиано и всякакви клавирни инструменти. Преди да стане учител в СОУ "Васил Левски", той е работил и в основно училище "Христо Смирненски". Водел е и художествен състав, докато бил секретар на местно читалище. "Винаги е работил с деца. Беше кадърен музикант", категорични са хора, които го познават. Извън училище припечелвал като озвучител и музикант на различни събития.

Facebook коментари