Четвъртък, 04 Юни 2020 г.

Общински съвет - Силистра изслуша представителите на инициативния съвет по проблема с тировете

На засаданието днес, Красимира Енгьозова от Инициативния комитет, който протестира срещу приминаването на тировете през територията на града, представи своите притеснения.
От трибуната на общинския съвет, д-р Найденов ,кмет на община Силистра потвърди разбирането на администрацията към проблема. Той уточни, че вчера е инициирал среща с представителите на всички институции- КАТ, ОПУ, РУП, ГКПП и Областна управа, с отношение по въпроса." Поставен е, днес, нов ограничителен пътен знак на входа на Силистра, който ограничава скоростта на движение от 50 км/ч. В понеделник, на 28 ноември, ще се проведе нова среща, няма ден в който да не мислим и да не работим по този въпрос."
Кметът отново уточни, че са информирани всички институции, на всички нива, за преминаването на тежкотоворни автомобили през територията на града и то по невралгични участъци.
В дебата участваха общински съветници с различини мнения, но с общото становище ,че проблемът, макар и местен, не е в компетенцията на нито една от институциите самостоятелно.

Facebook коментари