Четвъртък, 20 Януари 2022 г.

60 населени места в Силистренско имат проблеми с електричеството

Към 14,30 часа по проверка в общините чрез дежурните по ОМП показа, че около 60 са населените места в седемте общини, където има или е имало проблеми с електричеството. Информацията е потвърдена и допълнена и от Н. Панев от поделението на доставчика на електроенергията, включително и с обяснението, че в момента работят 8 екипа по отстраняване на проблемите, които са предимно резултат от силния вятър, а не ефект от повреди в съоръженията.

Единствено за община Силистра няма съобщение за населени места без ток в момента (в предиобедните часове е имало проблем село Бабук). Най-голям е проблемът в община Главиница, където изцяло липсва ток, тъй като е прекъсната връзката с направление Тутракан – конкретно в района на Цар Самуил и Нова Черна – там положението е същото, с допълнението – липса и на водоснабдяване, тъй като става чрез електричество.

Състоянието в община Алфатар – работи се по отстраняване на проблема в селата Цар Асен, Чуковец, Алеково, Бистра и Култовица.

В община Ситово: работи се за възстановяване на електрозахранването в селата Любен, Добротица, Ирник, Искра, Попина и Гарван.

В община Дулово – проблемно е във Водно и Поройно.

В община Кайнарджа - електричество няма по няколко улици в общинския център, както отделно в селата Светослав, Давидово, Посев и Средище.

Facebook коментари