Събота, 20 Април 2024 г.

Балотажа в Силистренска област започна, всички секции са отворени

Изборният ден в Силистра е започнал нормално. Гласуването започна в 7:00 часа. Всички 226 секции са отворени. Както обикновено се случва има регистрирани случаи на неявили се в комисиите членове, което обаче не е попречило на стартиране на изборния процес.
В област Силистра охраната на изборните помещения и съдържащите се в тях материали е протекла нормално и без произшествия. Изборният ден започна спокойно. До този момент в ОДМВР-Силистра няма сигнали за прояви, които биха застрашили нормалното протичане на изборите.
За осигуряване на охраната на изборните помещения на територията на областта са ангажирани близо 260 служители на Областната дирекция на МВР, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" и ГД "Гранична полиция".
Оперативен щаб, оглавяван от директора на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров, ръководи цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден.
За да могат гражданите с изгубени, откраднати или повредени лични карти да упражнят правото си на глас, паспортните гишета на звеното "Български документи за самоличност" в Силистра, Дулово и Тутракан ще работят и днес от 08.30 часа до 19.00 часа. Общият брой издадени удостоверения за гласуване от 9 ноември до този момент е 7.

Facebook коментари