Понеделник, 04 Март 2024 г.

Прокуратурата в Силистра: 11 осъдени за подкуп за 3 месеца

Окръжната прокуратура в Силистра е внесла в съда само през октомври 2016 год. 3 бързи и 2 неотложни производства срещу водачи на моторни превозни средства, които са дали подкупи на полицейски служители, за да не бъдат санкционирани за шофиране в пияно състояние. През септември в съда са внесени други две досъдебни производство за даден подкуп, а през август – 3 бързи производства за престъпления по член 304а от Наказателния кодекс.
На осем от предадените на съд 11 лица Силистренският окръжен съд е наложил наказание лишаване от свобода за различни срокове, като изтърпяването било отложено за срок от 3 години. Наложени са и глоби в размер от 200 до 800 лева. Само един от подсъдимите за даване на подкуп на полицейски служители е бил наказан с пробация.
На 6 октомври 2016 г. двама полицейски служители спрели за проверка за наличие на алкохол водача на "Ауди 6" Стоян А.С дрегер при проверката било установено, че 44-годишният мъж от село Богданци управлява с 0,89 промила алкохол в кръвта. На помощ на своя близък се притекла пътничката в колата Султанка Тр., която заявила на полицейския екип, че ще отиде до дома си да вземе пари, за да ги даде на полицаите да се почерпят.
В това време подсъдимият Стоян А. пуснал в полицейския автомобил банкнота от 50 лева, сгъната на четири. Пътничката от автомобила му се върнала и хвърлила през отворения прозорец на заключената патрулка още 6 банкноти по 50 лева, за да не съставят акт на пийналия водач. Така започнало разследването срещу двамата, които са осъдени на по 8 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок и глоба в размер на по 800 лева.

Facebook коментари