Сряда, 29 Ноември 2023 г.

Разширено заседание на Регионалния съвет на КНСБ се проведе в Силистра

Пламен Димитров и вицепрезидентът на конфедерацията Пламен Нанков участваха в Силистра в разширено заседание на Регионалния съвет на КНСБ. На заседанието бе съобщено, че в Силистренска област работят 125 синдикални организации с 4719 членове.
Според президента на КНСБ Пламен Димитров между 35 хиляди и 45 хиляди души в трудоспособна възраст годишно напускат страната.

Димитров смята, че положението във всички сектори заради недостиг на кадри става катастрофално и "единственият лек е повдигането на заплатите". Синдикалистът "анонсира" увеличение през следващата година между 8 и 12 на сто.
Пламен Димитров съобщи, че с президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов са изпратили писмо до ръководителите на национално признатите организации на работодателите, с което ги канят на неформална, лидерска среща в опит да се сближат позиции, да се поемат отговорности, да се търси развитие на диалога.

Пламен Димитров каза, че КНСБ работи и върху проект за прехвърляне на добри практики в различни области - на управлението на персонала, безопасността и здравето, стандарти за качество - от големи и добри предприятия към техни подизпълнители и доставчици. Идеята е да се обхванат над 100 големи и повече от 400 малки и средни предприятия в страната.

Синдикалистът припомни, че за 2 и 3 май следващата година се подготвя Осмият редовен конгрес на КНСБ.

Facebook коментари