Неделя, 26 Юни 2022 г.

Ремонтират сградата на профсъюзите в Силистра

Проект за осигуряване на достъпна среда в сградата, известна като Профсъюзите в град Силистра, е в списъка сред 21 обекта в страната, утвърдени за финансиране и реализация през настоящата година, съобщи областният управител на област Силистра Стоян Бонев. За целта е подписано споразумение с Министерството на труда и социалната политика.
Проектите са по мярка "Осигуряване на достъпна среда в обществени сгради"към поредното издание на "Красива България" през 2016 г. Общата стойност на строително-монтажните работи е близо 130 хил. лева с ДДС. С проекта със собствено съфинансиране кандидатства Областна администрация Силистра.

Той се отнася до масивна 7-етажна сграда от административен характер с разгърната площ от 2 444 кв. м. В нея от години са настанени различни държавни институции (Областна дирекция "Земеделие", областните структури на ГРАО, РДСП, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури, пробационната служба и др.), както и офисите на КНСБ. Общо 59 са работните места в сградата, а десетки хиляди са посещаващите я всяка година.

Предвидени са няколко дейности, сред които най-съществената е доставка и монтаж на пътнически асансьор (подмяна на асансьорна уредба), вкл. с бутони за брайлова азбука. Всички санитарни помещения в сградата ще бъдат ремонтирани със средства по проекта. Предвидено е и приспособяване на тоалетна за хора с увреждания.

Facebook коментари