Сряда, 29 Ноември 2023 г.

72 часа арест за Сунай, заплашил с убийство силистренски полицаи

Районната прокуратура задържа за срок до 72 часа 40-годишния Сунай Ф. и образува срещу него следствено дело за закана с убийство срещу полицейски служители и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.
На 1 септември около 22 часа в дунавския парк в Силистра Сунай Ф. заплашил с нож група хора, които били по това време там. След подаден сигнал на тел. 112 пристигнали патрулни полицейски коли. При опит да бъде задържан, 40-годишният мъж оказал съпротива на органите на реда. Последвали предупредителни изстрели с цел мъжът да бъде възпрян. Тогава той заплашил полицаите с убийство.
Единият от полицейските служители прострелва буйстващия в крака. След това Сунай Ф. е отведен в спешния център, където му е оказана медицинска помощ. След това той е задържан за 24 часа по Закона за МВР.
Образуваното следствено дело срещу Сунай Ф. е по член 144, ал. 3 и по член 325, ал. 2 от Наказателния кодекс. Наказанието за първото престъпление е лишаване от свобода до 3 години, а за второто – до 6 години затвор. .
Районната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския районен съд за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Сунай Ф.

Facebook коментари