Четвъртък, 18 Юли 2024 г.

Шефът на полицията проведе редица срещи в община Главиница

Поредица от работни срещи в Главиница и селата Царев дол, Търновци и Пожарево проведе директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Кристиян Петров в края на изминалата седмица. С кметовете на населените места са обсъдени въпроси на местната сигурност и ефективността на полицейската дейност в регионите. Сред акцентите на проведените разговори са опазването от посегателства на селскостопанската продукция, телефонните измами и сигурността на самотноживеещите и възрастните хора. На разискване е поставена темата за пътната безопасност в селата и в частност забраната пътното платно да се използва като място за сушене на земеделска продукция.
В Главиница старши комисар Петров е обсъдил с временно изпълняващия длъжността кмет и със секретаря на общината въпроси, свързани с охраната на частичните избори за кмет, които ще се проведат на 2 октомври т.г.
Всички кметове са изразили становище, че взаимодействието между полицията и местната власт е на много добро ниво.
Срещите на директора на ОДМВР-Силистра с кметовете на малките населени места са част от цялостния комплекс от мерки за превенция на престъпността в Силистренска област.
Изнесени приемни в селата провеждат и началниците на районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан.

Facebook коментари