Понеделник, 15 Юли 2024 г.

ГРОЗНО!Отвлякоха самотноживеещ и болен мъж за да откраднат земите му

Служители на ОДМВР-Силистра предотвратиха кражба в големи размери. Разследването по случая е започнало след подаден на 10 август сигнал, че 61-годишен самотноживеещ и болен мъж от Алфатар е в неизвестност от два дни преди това. Организирайки незабавни оперативно-издирвателни мероприятия, в рамките на 24 часа криминалистите успели да възстановят събитията около изчезването на мъжа. Оказало се, че на 8 август, излизайки да пазарува, алфатарецът бил застигнат от лек автомобил с двама мъже, които го поканили да се качи при тях. След като го разпитали дали притежава земи и получили утвърдителен отговор, те отпътували с него за Габрово.
На следващия ден групата, към която се присъединили още двама, пристигнала в Силистра. Тук извършителите успели да издадат на името на един от тях нотариално заверено пълномощно, с което осъществили сделка по покупко-продажба на земите на алфатареца.
Получавайки сума от 21 500 лв. от продажбата, мъжете незабавно отпътували с потърпевшия в посока Русе.
Именно на този етап се намесили силистренските полицаи, които междувременно успели да идентифицират лицата и да локализират автомобила, с който се придвижвали.
55-годишният Д.Й., Д.Б. (24 г.), Н.Н. (36 г.), и Д.Б. (41 г.) – всички от Габрово, били задържани и приведени в полицейския арест. Проверка показала, че всички те имат многобройни криминални прояви, а някои от тях и осъдителни присъди за предишни престъпления.
Разследването на случая продължава, образувано е досъдебно производство по чл. 194, ал.1 от Наказателния кодекс

Facebook коментари