Неделя, 03 Юли 2022 г.

"Каолин" направи дарение за болницата в Дулово

"Лигашуар" е названието на съвременното електрохирургично устройство с комплексно регулиране на дозираната енергия за рязане на тъкани и кръвоспиране при лапароскопски(безкръвни) интервенции. Апаратът се използва и за конвенционални операции Въведен е за експлоатация в световната хирургия през 1999г във водещи клиники в САЩ и Европа.
Хирургичното отделение се сдоби с този ценен апарат благодарение на дарението от 35 хил.лв, което "Каолин"ЕАД направи на Община Дулово.
"С използването на този "лазерен нож" много ще се подобри качеството и количеството на операциите, които се извършват при нас и то с минимален риск от усложнения в оперативния и постоперативния процес"-сподели д-р Дечо Иванов, началник на отделението.
От фирмата-дарител заявиха, че по този начин ще се подобри здравното обслужване на хората от района, като за операции няма да им се налага да пътуват до други градове и болници, а ще могат да бъдат по-близо до дома и близките си.
Това е поредното дарение на "Каолин"ЕАД, като през месец май кметството в село Секулово получи 35 тона пясък. Благодарение на фирмата, по време на майските културни тържества, дуловчани се срещнаха с известния актьор Влади Въргала. Продължават и безплатните летни курсове по немски език за деца от различни възрастови групи.

Facebook коментари