Четвъртък, 07 Декември 2023 г.

Продължават обсъжданията на проекта за ул. "Симеон Велики" и пл."Албена

Кметът на Община Силистра, д-р Юлиян Найденов покани на работна среща представители на Камарата на строителите на национално и местно ниво, архитекти, проектанти и ландшафтни архитекти с цел обследване на ландшафтното оформление и пълната реализацията на проекта "Реконструкция и рехабилитация по ул."Симеон Велики" и пл."Албена, гр. Силистра", стана ясно на днешното заседание на местния парламент. Поканата е изпратена и срещата ще се състои в понеделник -1 август 2016г.
Днес, екипът на проекта "Реконструкция и рехабилитация по ул."Симеон Велики" и пл."Албена, в гр. Силистра" проведе работна среща със строителни и ландшафтни архитекти от Силистра.
Целта бе всички местни експерти, съгласно експертизата си да се запознаят с проекта,с дадените експертни становища и предложения от БАН, ЛТУ,УАСГ и да представят свои гледни точки по възможностите за цялостна реализация, при запазване на дърветата, както и обогатяване на растителността в кътовете за отдих.
На срещата присъстваха архитектите: В. Целова, М. Друмева, М.Габрашкова,И. Пенев,Д. Михалев, Б.Кирова и гл. арх.А. Огнева. Проектът бе представен подробно от инж. Емил Гойчев, зам.-кмет УТ.
Срещите ще продължат-бе категоричен д-р Найденов.
Кметът подчерта, че проблемът има решение и проектът ще се реализира отчитайки обществените очаквания.

Facebook коментари