Събота, 15 Юни 2024 г.

Силистренските театри с временни директори: Борислав Ненков на Драматичен театър "Сава Доброплодни" и Златина Станева на Куклен театър

Министърът на културата Вежди Рашидов назначи директорите на преобразуваните държавни културни институти, съобщиха от пресцентъра на министерството в сряда.
В сряда Вежди Рашидов се е срещнал с новоназначените директори, на които е обяснил, че Министерството на културата предлага нов, по-справедлив начин на финансиране на държавните сценични културни институти, който ще действа с новия бюджет от 1 януари 2011 г.
Предвижда се държавата да осигурява средства за всеки от тези институти веднъж на базата на единни разходни стандарти и втори път – за реализиране на творчески проекти на конкурсен принцип. Директорите ще могат самостоятелно да разпределят и да се разпореждат със средствата, които получават от Министерството на културата, от общините и от собствените си приходи.
Силистренските театри са с временните директори: Борислав Ненков на Драматичен театър "Сава Доброплодни" и Златина Станева на Куклен театър – Силистра

Facebook коментари