Вторник, 05 Юли 2022 г.

Празничен концерт на балет "Аксел"

Школа по модерен балет "Аксел" към ОДК Силистра с хореограф Адриана Мумджиева кани гражданите и гостите на града на своя ежегоден концерт спектакъл, посветен на Международния ден на балета. Концертът ще се състои на 27 април 2016 г. (сряда) в драматичния театър "Сава Доброплодни" от 18:30 часа. Входът е свободен.
В продължение на час и половина зрителите ще могат да се насладят на прекрасна хармония между хореография, сюжет, музика и сценични костюми. Грациозните балерини са на възраст от 4 до 18 години и ще изпълнят на сцената на Драматичния театър общо 26 танца, от които 21 са от най-новия репертоар на школата. Талантливите танцьори на балета ще представят оригинална и въздействаща хореография в ритъма на модерния, съвременния и латино танц.
В празничния концерт участие ще вземат 70 от чаровните възпитаници на школата, обучавани в пет групи през настоящата учебна година. Международният ден на балета е учреден през 1982 година по предложение на Международния театрален институт на сесия на ЮНЕСКО. Всяка година той се празнува на 29 април в чест на рождената дата на френския балетмайстор Жан-Жорж Новер, който остава в историята като най-големият реформатор в класическия танц и баща на модерния балет. Той е хореографът, който създава балета като самостоятелен театрален жанр. За Новер балетът е не просто сценично изкуство, а "драма, написана с музика и въплътена чрез хореография".

Facebook коментари