Неделя, 22 Май 2022 г.

90 силистренци с увреждания ще получават помощ по социален проект

Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда заработи в Силистра. Стойността на проекта, който се осъществява по договор с Министерството на труда и социалната политика по финансираната от оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" безвъзмездна финансова схема "Независим живот", е близо 500 000 лева.
Проектът стартира на 1 април и ще продължи 2 години, съобщи на пресконференция зам.-кметът по хуманитарните дейности Денка Михайлова. Тя благодари на всички участници от Общинска администрация, Общински съвет - Силистра и Регионална дирекция социално подпомагане - Силистра, които активно са се включили в успешното реализиране на социалната услуга.
Целта е да се осигурят по-добро качество и достъп до интегрирани услуги на хора с увреждания и хора над 65 години, които нямат възможност за самообслужване. Дейностите по проекта са свързани с предоставяне на иновативни социално-здравни услуги в домашна среда.
Услугата засега се ползва от 90 души. Назначени са 85 лични и 4 социални асистенти и 4 специалисти – педагог, медицински специалист, психолог, рехабилитатор.
След приключването на проектните дейности по решение на Общинския съвет община Силистра ще продължи дейността на Центъра най-малко с шест месеца.

Facebook коментари