Понеделник, 04 Март 2024 г.

Полицейска хроника 20-23 ноември

Силистра. Без свидетелство за управление на МПС шофирал 24-годишният С.А. Той бил засечен на 20 ноември с лек автомобил "Мерцедес" по пътя Силистра – Добрич, в района на село Средище. Проверка показала, че мъжът се намира в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Срещу него е започнато бързо производство.
Водач в нетрезво състояние е установен от пътните полицаи в Силистра. На 20 ноември около 02.50 часа по ул. "Велико Търново" те спрели за проверка 36-годишния К.Г., който шофирал лек автомобил. Пробата с дрегер отчела 1.29 промила в издишания от него въздух. По случая е започнато бързо производство.
Дулово. с 1.82 промила алкохолно съдържание в издишания въздух шофирал "Фолксваген Пасат" 41-годишният Д.М. Той бил засечен от полицейски служители на 21 ноември около 0.25 часа по ул. "Стефан Караджа" в Дулово. Срещу него е започнато бързо производство.
Водач без книжка и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние е засечен от контролните органи. 29-годишният Ш.Р. бил зад волана на лек автомобил "Опел Астра", когато на 21 ноември в село Чернолик бил спрян за проверка. Срещу него е започнато бързо производство.
Тутракан. Около 20 златни накита са откраднати от частен дом в село Бистра. Престъплението е извършено чрез взломяване на врата в периода 01-21 ноември. Образувано е досъдебно производство.
Пожарна безопасност и защита на населението. Шест пожара в сухи треви и един в отпадъци са гасили противопожарните звена в Силистренска област през почивните дни. Няма материални загуби. При едно от произшествията – край село Калипетрово, са спасени 4 къщи. Небрежна работа с открит огън е причината за пожарите.

Facebook коментари