Петък, 14 Юни 2024 г.

Криминална хроника на 5-6 ноември

Силистра. 64-годишна силистренка е поредната жертва на телефонните измамници. Вчера тя се доверила на обаждане по телефона, че неин роднина се нуждае от помощ за изгодна сделка с климатици и доброволно предала на непознат "капаро" от 3600 лв. В РУ-Силистра по случая е образувано досъдебно производство.
Полицията отново призовава гражданите де не се доверяват на телефонни обаждания с искане на пари. Най–популярните сценарии са: освобождаване от наказателна отговорност след тежко ПТП, скъпоструващо лечение, изгодна търговска сделка, освобождаване на колет от чужбина с пари и ценности, но са възможни и други престъпни схеми.
Не се доверявайте, не давайте пари на непознати, търсете обратна връзка, свържете се с полицията на тел.112.
Случай на неправомерно ползване на електроенергия е установен от полицията. Проверка, извършена вчера, показала, че домакинството на С.М. (47 г.) в село Бистра е присъединено към електропреносната мрежа по начин, непозволяващ пълно отчитане на потребената ел.енергия. Образувано е досъдебно производство.
Пожарна безопасност и защита на населението. Късо съединение предизвикало запалване на ел.табло в хотел в Силистра вчера. На сигнала, получен в 05.55 часа, се отзовал екип на силистренската противопожарна служба. Освен електрическото табло, няма други материални загуби.
Без преки загуби се разминали други два пожара, възникнали вчера в областта. Горели са отпадъци край Дулово и стърнище край село Смилец. Огнеборци са погасили пожарите, преди да причинят материални щети.

Facebook коментари