Петък, 12 Август 2022 г.

Електрически болнични легла и обзавеждане получи МБАЛ в Силистра като дарение от Швейцария

На 28.10.2015 г. в "МБАЛ-Силистра" АД пристигна дарение от електрически болнични легла и болнично обзавеждане, предоставено от фондацията "Помощ и Подкрепа" към Малтийския орден в Швейцария. Цялата организация за подготовка на дарението е осигурена от посолството в Берн в сътрудничество и с подкрепата на БЧК.
Нашето лечебно заведение е третата болница в България, която получава хуманитарна помощ в рамките на 1 месец от Швейцария, след болницата в Казанлък и института "Пирогов" в гр.София.
Фондацията "Помощ и Подкрепа" е най-голямата организация на Малтийския орден в Швейцария, основана през 1994 г., като само за последните 2 години организацията е изпратила по целия свят над 170 TIR-a и 16 корабни контейнера хуманитарна помощ.
Това дарение е поредно, след реализирани акции както на болнично обзавеждане, така и на дрехи, обувки, одеяла, завивки за бежанците в България.
Изказвам дълбоката си благодарност към посолството на България в Берн, лично на посланик Плугчиева и на всички наши сънародници живеещи и работещи в Швейцария, които са участвали активно в реализирането на това добро дело.
Транспортът на оборудването в размер на 2910 евро бе заплатен като дарение от адвокат Менко Менков послучай рождения си ден и с активното съдействие на Тодор Тодоров – областен координатор на ГЕРБ.
На всички участващи в тази благородна акция – БЛАГОДАРЯ от целия състав на "МБАЛ-Силистра" АД гр.Силистра.

Facebook коментари