Неделя, 03 Март 2024 г.

Гущеров загубил 8 милиона от силистренски хотел!

Милионерският клан Гущерови регистрира огромна загуба от част от хотелиерския си бизнес, съобщава сайта HotArena.

Съпругът на чалга дивата Мария, Християн и нейният свекър Добромир, са на минус 8 милиона лева от аристократичния "Danube" в Силистра, съобщи "Уикенд".

В началото на миналата година най-известната и луксозна сграда за отдаване на стаи под наем в крайдунавския град бе обявена за продан. Централният хотел в крайдунавския град е с категория 4 звезди, но част от него – ресторантът, виенската сладкарница и СПА-центърът се водят от най-високия клас.

Свекърът на Отварачката придоби сградата преди 7 години. Година по-късно я прехвърли на сина си Християн, тъй като на негово име се водят имоти само в Австрия. На откриването се изсипаха министър, депутати, членове на тогавашния кабинет, кметове. За да реновира хотел "Златна Добруджа", стопанисван от 1968 г. от "Балкантурист", бившият "червен" депутат инвестирал 15 милиона лева.

Един от най-впечатляващият обект в огромната инвестиция бе собственият туристически кораб "Danube", от който Гущерови очаквали да потекат пари от такси за туристически крузи по Дунава и островите в акваторията на пристанище Силистра. Разходките били планирани с маршрут до рибната база на хотелче в село Попина на дунавския бряг, също притежание на олигарсите.

Facebook коментари