Петък, 23 Февруари 2024 г.

Кандидатът за кмет на община Силистра д-р Найденов и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ в Силистра бяха гости на кулинарния фестивал "Гозбите на Добруджа"

Удовлетворение и подкрепа към хората поддържащи традициите и духа на българщината, изрази кандидатът за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов, по време на провелия се на 3 октомври в село Сребърна кулинарен фестивал "Гозбите на Добруджа". "За поредна година участвам с радост в сребърския фестивал "Гозбите на Добруджа". Щастлив съм, че се срещнах с толкова много хора от всички възрасти дошли специално на празника. Доволен съм, че това събитие се превърна в традиционно. Благодаря за поканата, отправена ми от председателя на местното читалище и кандидат за кмет на с. Сребърна- г-н Георги Иванов."

В с.Сребърна бяха обновени Природо- научния музей , еко -пътеките около резервата и част от пътната настилка в мандата на д-р Юлиян Найденов. Това е факт, заради който той отново бе посрещнат изключително радушно на празника на гозбите. Поканени бяха и кандидатите за общински съветници от ПП ГЕРБ, които финансово подпомогнаха събитието.Георги Иванов , председател на читалищното настоятелство и кандидат за кмет на селото - подкрепен от ГЕРБ, откри фестивала, като подчерта ,че в него участват все повече фолклорни сдружения, читалищни клубове и частни лица." Гозбите на Добруджа" е със състезателен характер, а целта му да се запазят за новите поколения, автентичните кулинарни рецепти. Д-р Найденов, кандидат за кмет на община Силистра поздрави гл. готвачи , които и тази година гощаваха с рибена и агнешка чорби по сребърска рецепта.

Facebook коментари