Неделя, 26 Май 2024 г.

Децата от Клубовете по летни интереси закриха сезона

Вчера се състоя заключителният концерт на децата от Летните клубове по интереси. Събитието се организира от Община Силистра - Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Програмата бе подготвена от участниците в Летните клубове и техните преподаватели. Залата в Младежкия дом бе препълнена с родители и близки на децата, които дойдоха за да подкрепят финалната инициатива.
Заместник-кметът "Хуманитарни дейности", г-жа Денка Михайлова, която е председател на Комисията, отбеляза, че големият интерес към клубовете през тази година, поради който бяха разкрити допълнителни групи, е показател, за това, че екипът е на прав път. Тя благодари на всички, ангажирани с обучението и забавлението на децата и сподели, че искрено вярва в успешното продължение на започнатото от децата през това лято и догодина.
Със своите забавни танцови и музикални изпълнения настроение внесоха: Детски инструментален оркестър с ръководител Велико Великов ; Детски танцов ансамбъл с ръководител Велико Димитров ; Вокална студия "Изгряваща звезда" с ръководител Валентин Сарафов ; Артисти от клуб "Приключения".

През лято 2015 Община Силистра финансира участие на желаещите момичета и момчета да се включат в клубовете: Приключения, Изгряваща звезда, Приложно изкуство, Стрелба, Тенис, Плуване, Млад скаут, където децата абсолютно безплатно развиха уменията си и спечелиха приятелства за цял живот. Интересът към летните клубове беше много голям и бяха записани повече от 300 участници, сред които бяха не само силистренски момичета и момчета, но и техните връстници, дошли през лятото от други градове в България, от Кипър и Македония, от Гърция и Италия.
Идеята на МКБППМН успя да срещне децата с интересни личности, да ги запознае със силистренските забележителности и да им даде шанс да спортуват, пеят и развиват творческите си заложби. Младите художници – приложници вложиха творческото си мислене в работа с рециклирани материали и намериха нова форма за старите и наглед непотребни вещи. Програмата на ентусиастите от клуб "Приключения" включи посещения на знакови за града ни места, срещи с творци и професионалисти в различни области, различни игри и няколко ателиета – кулинарно, фотографско и театрално, които внесоха допълнително разнообразие в заниманията на децата.
Лятната програма бе финансово обезпечена от Община Силистра.

Facebook коментари