Събота, 19 Септември 2020 г.

Силистренци са сексуално невежи

Над 80 на сто от тестваните досега за ХИВ/СПИН по време на провежданата в Силистренско кампания нямат достатъчна сексуална култура, съобщиха от БТА.
Основно това са млади хора между двайсет и пет и трийсет и девет години, показва справка от Регионалната здравна инспекция в Силистра, която организира кампанията.
Като причини да изследването са посочени практикуване на "необезопасен секс", направата на татуировка или пиърсинг. Като обяснение защо се практикува "необезопасен секс" е посочено доверието в партньора.
Тестовете са в рамките на националната лятна антиспинкампания на Министерството на здравеопазването по програмата "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", в която се включи и Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ в Силистра.
На обществени места в Силистра и селата Зафирово и Калипетрово хората имат възможност за доброволно консултиране и изследване за ХИВ, сифилис и хепатит. По време на кампанията желаещите могат да се изследват и в микробиологичната лаборатория на Регионалната здравна инспекция в Силистра.

Facebook коментари