Сряда, 06 Декември 2023 г.

Председателят на Предизборния щаб и заместник-председател на партията на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на партията в Силистренска област

Председателят на Предизборния щаб и заместник-председател на партията на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на партията в Силистренска област. Това се случи по време на официална среща в залата на Общински съвет - Силистра , на която освен кандидатите за кметове, присъства народния представител на ПП ГЕРБ в област Силистра Алтимир Адамов, областния координатор на партията Тодор Тодоров, членове и симпатизанти.

"За мен е особено важно, че ПП ГЕРБ стои изключително добре в Силистренска област. Постигнахме много добри резултати през 2011 г. Като най-демократичната партия ние проведохме събрания в съответните общини. На база резултатите утвърдихме и нашите кандидати", каза в началото на срещата Цветан Цветанов.

Той започна представянето на кандидатите за кметове с д-р Юлиян Найденов, който тази есен ще се впусна в кметската надпревара за втори път. "Това е човекът, който преобрази Силистра в позитивен план. Опитът му на лекар и му даде възможност да взема правилните решения. Убеден съм, че това което постигна д-р Найденов по време на последните четири години, не само може да бъде продължено, но и надградено, а именно това дава изключителна устойчивост на общината."

Вторият официално представен кандидат за кмет от ГЕРБ в областта беше градоначалникът на Дулово д-р Юксел Ахмед. "Д-р Ахмед заслужава огромната ни подкрепа и кредит на доверие, защото той е човека, който осъществи промяната в община Дулово, където преди това не можеше да се говори за друг кандидат за кметския пост освен от ДПС ", каза заместник-председателят на партията.

Цветанов заяви, че по време на мандатите си д-р Димитър Стефанов, като Кмет на община Тутракан е успял да покажи европейска визия и това как хората могат да се възползват от европейската солидарност.
За четвърти пореден мандат издигат от ГЕРБ кмета на община Кайнарджа Любен Сивев. Той припомни, че настоящият градоначалник, спечели с над 70% на първи тур на предишните кметски избори и изрази надежда, че доверие което ще му бъде гласувано сега ще бъде още по-голямо. "Това е общината в която правителството на ГЕРБ направи най-голямата инвестиция в образованието в област Силистра, а именно 2,5 милиона лева за училище в село Голеш" подчерта Председателят на Предизборния щаб на ПП ГЕРБ.

Цветанов се обърна с молба към членовете на ГЕРб да бъдат толерантни и да отвръщат на агресията в предизборната кампания с диалог и спокойствие.
"Целта ни е да подобрим резултатите си от 2011 година и от 94 кмета и 1601 общински съветника, те да станат над 100 кмета и над 1700 съветника", каза още Цветанов. Останалите кандидати на пария ГЕРБ за местната власт са:

Община Алфатар: Янка Господинова, заместник-областен управител в Област Силистра.

Община Главиница: Себахтин Халид, Директор на ОДБХ, ветиринарен лекар.

Община Ситово: Мариана Панова, Началник "Общинска служба по земеделие".

Facebook коментари