Понеделник, 15 Юли 2024 г.

ЦИК започва кампания "По-близко до избирателите"

Централната избирателна комисия започва разяснителна кампания за предстоящия местен вот есента под мотото "По-близко до избирателите". От 6 до 24 юли членовете на ЦИК ще посетят всички 28 областни центрове в страната.

Те ще запознаят представителите на администрацията, ангажирана с организационно-техническата подготовка на изборите, с важни моменти в подготовката и организирането на изборите за общински съветници и кметове, както и ще отговорят на въпроси на граждани и медии, свързани с упражняването на правото на глас, с изискването за уседналост и с гласуването с преференции.

Срещите ще бъдат отворени за цялата общественост, като всеки гражданин може да се информира за деня, часа и мястото на кампанията от страницата в интернет на ЦИК и на съответната областна администрация.

Членовете на ЦИК на 6 юли ще са в Силистра, Русе и Бургас, на 7 юли - в Разград, Търговище, Шумен, Ямбол и Сливен, на 8 юли - във Велико Търново, Габрово, Добрич и Стара Загора, на 9 юли - във Варна и Пазарджик, на 13 юли - в Смолян и Видин, на 14 юли - в Кърджали, Хасково, Монтана и Враца, на 15 юли - в Пловдив, Ловеч, Перник и Кюстендил, 16 юли - в Плевен, а на 17 юли - в Благоевград.

Източник: novinite.bg

Facebook коментари