Петък, 01 Декември 2023 г.

Гигантски чушки от Силистра шашнаха земеделския министър

Информация news.bg

Половинкилограмови чушки и близо двуметрови луканки се предлагат на улицата пред Министерството на земеделието. Това са част от атракциите на първия Събор на българското земеделие.
Базарът ще продължи три дни и освен земеделски продукти включва и щандове за консултации със специалисти от различни дирекции на земеделското министерство.
Изнесените бюра за консултации се намират във фоайето на министерството. Засега посещаемостта при тях е съвсем слаба.
За сметка на това интересът към изложените на улицата - колбаси, млека, пчелни продукти, билки и дори и книги - е голям.
Посетителите с любопитство разглеждат кремове, сапуни и спрейове от пчелни продукти.
Гигантските чушки събират също много от погледите. Производителите обясниха, че това е сорт "Калифорнийско чудо" и че са произведени в оранжерия в Силистра.
Прави впечатление, че сред изложителите има и една празна шатра.
Оказа се, че това е щандът на Българска асоциация "Биопродукти". Нейните представители обясниха, че щандът е останал празен, защото са се наслушали на празни обещания.
Те не пропуснаха при официалното откриване на събора да връчат на земеделския министър Мирослав Найденов открито протестно писмо.
В него се настоява да престане дискриминационната политика спрямо биоземеделските производители, на които държавата вместо да помага, само пречи, разказа Борислав Сандов.
Той поясни, че производителите от асоциацията непрекъснато се натъкват на некомпетентност на чиновниците от общините, лошо и различно тълкуване на нормативни документи.

Facebook коментари