Сряда, 19 Юни 2024 г.

Безплатни срещи с уролози в Силистра

Безплатни срещи с уролози в Силистра за проблемите на простатата
Образователните срещи са част от кампанията на Българско урологично дружество "Отиди на преглед" и целят разясняване на проблемите, причинени от доброкачествената простатна хиперплазия и ползата от навременното й диагностициране и лечение
Напълно безплатни информационни срещи за проблемите на простатата на граждани със специалисти уролози ще се състоят в Силистра следващата седмица. Те са част от Националната кампания за мъжко здраве "Отиди на преглед", инициирана от Българското урологично дръжество.
Срещите ще се проведат по следния график:
25 май (понеделник), Силистра - от 16.30 ч. в Клуб на пенсионера № 1 (ул. "Цар Шишман" 20);
"Отиди на преглед" ще продължи и през есента със срещи в цялата страна.
Срещите са отворени за всички граждани, които имат интерес и въпроси по темата.
"Отиди на преглед" включва напълно безплатни образователни срещи в различни региони в България със специалисти-уролози, разясняващи какво е Доброкачествена хиперплазия на простатата, каква е ползата от навременното й диагностициране и лечение, както и рисковете от забавянето им. Организатор е Българското урологично дружество със съдействието на Глаксо Смит Клайн.
Кампанията стартира за втори път през февруари 2015, след успешно си първо издание през 2012 и 2013 година, когато бяха проведени повече от 100 срещи с уролози в различни населени места в цялата страна. Основна цел на инициативата е да насърчи мъжете над 50 години да обърнат внимание на симптомите, причинени от увеличаване на простатата, и да посетят личния си лекар или специалист-уролог за компетентна помощ, а не да се опитват да се лекуват сами.

Facebook коментари